Sillijäädyke



1 pieni (puna)sipuli
vajaa 1 dl silliä pieneksi kuutioituna
n. 2 tl sillilientä
100 g smetanaa
1 dl kuohu- tai vispikermaa
0,5 dl ruohosipuli tai tillisilppua
ripaus mustapippurirouhetta
ripaus sokeria
2 rkl hienonnettua punajuurta 

Koristeluun: kaprista, tilliä ja sitruunaviipaleita 

Silppua (puna)sipuli, punajuuri ja silli pieneksi.
Sekoita smetanaan silliliemi sekä  sipuli- punajuuri- ja sillikuutiot.
Vaahdota kerma vaahdoksi ja sekoita kalaseokseen ruohosipulin, mustapippurin ja sokerin kanssa. 

Vuoraa neljä annosvuokaa (esim. kahvikuppia) tuorekelmulla ja jaa seos kuppeihin. Peitä kelmulla ja jäädytä vähintään 4 tuntia. 
Ota noin 10 minuuttia enne tarjoilua pakkasesta, kumoa tarjolle ja koristele kapriksilla, tillillä ja sitruunalla. 
Kaksinkertaisesta annoksesta saat esim. kakkuvuoassa jäädytettävän isomman jäädykkeen.

Tämän voi tehdä myös esim mädistä

Kommentit