1 pieni (puna)sipuli
vajaa 1 dl silliä pieneksi kuutioituna
n. 2 tl sillilientä
100 g smetanaa
1 dl kuohu- tai vispikermaa
0,5 dl ruohosipuli tai tillisilppua
ripaus mustapippurirouhetta
ripaus sokeria
2 rkl hienonnettua punajuurta
Koristeluun: kaprista, tilliä ja sitruunaviipaleita
Silppua (puna)sipuli, punajuuri ja silli pieneksi.
Sekoita smetanaan silliliemi sekä sipuli- punajuuri- ja sillikuutiot.
Vaahdota kerma vaahdoksi ja sekoita kalaseokseen ruohosipulin, mustapippurin ja sokerin kanssa.
Vuoraa neljä annosvuokaa (esim. kahvikuppia) tuorekelmulla ja jaa seos kuppeihin. Peitä kelmulla ja jäädytä vähintään 4 tuntia.
Ota noin 10 minuuttia enne tarjoilua pakkasesta, kumoa tarjolle ja koristele kapriksilla, tillillä ja sitruunalla.
Kaksinkertaisesta annoksesta saat esim. kakkuvuoassa jäädytettävän isomman jäädykkeen.
Tämän voi tehdä myös esim mädistä
Kommentit
Lähetä kommentti