Hasselbackan munakoisot




Kastike

• 100 g sipulia
• 3-4 valkosipulinkynttä
• 2 varsisellerin vartta
• 2rkl  oliiviöljyä

• 1 rkl punaviinietikkaa
• 1 kg  tomaattimurskaa
• 2 tl kuivattua basilikaa
• 1 tl kuivattua oreganoa
• 1 tl suolaa
• 1 tl mustapippuria
• 1 sitruunan kuori raastettuna

Munakoisot

• 700 g munakoisoa
• 3rkl  oliiviöljyä
• 1tl suolaa

Kuorrutus:
• 3/4 dl parmesaania raastettuna
• 1/2 dl korppujauhoja
• 125 g  mozzarellaa

Tuoretta  basilikaa

Valmistus

yli 60 min

• Hienonna varsiselleri, sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä padassa
• Lisää etikka ja anna sen kiehahtaa.
• Kaada tomaattimurska  joukkoon.
• Lisää mausteet.
• Keitä kastiketta kannen alla 15 minuuttia. Lisää lopuksi sitruunan kuoriraaste.
• Kastikkeen voit tehdä etukäteen, tai käyttää valmiiksi tehtyä.

• Voitele uunivuoka (32 cm x 25 cm) öljyllä. Leikkaa munakoisoista kannat pois.
•  Leikkaa munakoisoihin poikittaisia viiltoja sentin välein siten, että viipaleet jäävät alaosastaan kiinni.
•  Laita munakoisot vuokaan.
• Valuta munakoisoviiltoihin öljyä ja mausta suolalla.
• Annostele viiltoihin tomaattikastiketta ja kaada loput kastikkeesta uunivuokaan.
• Kypsennä munakoisoja uunissa 225 asteessa ~ 50 minuuttia, kunnes ne ovat napakan pehmeitä.
• Munakoisot voi kypsentää edellisenä päivänä.

• Sekoita parmesaanijuusto ja pankojauhot keskenään. Valuta ja revi mozzarella.
• Ripottele juusto-pankojauhoseosta munakoisoviiltoihin ja munakoisojen päälle. Lisää mozzarella, osan voit laittaa suoraan kastikkeen päälle.
• Kypsennä uunissa kunnes juusto on sulanut ja ruskistunut.
• Kokeile munakoisojen kypsyyttä haarukalla. Munakoison tulisi olla pehmeitä pohjaa myöten.
• Anna munakoisojen jäähtyä 5 minuuttia ja revi päälle tuoretta basilikaa.

Kommentit