200g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
3/4 dl sitruunamehua
1 dl maitoa
1 pestyn, sitruunan keltainen kuoriosa raastettuna
3½ dl gluteenittomia jauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vuoan voiteluun voita ja mantelijauhetta
Laita uuni kuumenemaan 175 °C
Voitele ja jauhota kuivakakkuvuoka.
Vatkaa kuohkeaksi pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat sekaan yksitellen, hyvin vatkaten.
Lisää joukkoon sekoittaen sitruunan kuoriraaste, mehu ja maito.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan varovasti taikinaa nostellen. Varo sekoittamasta liikaa.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 45 minuutin ajan.
Varmista kypsyys tikulla.
Anna jäähtyä
Kommentit
Lähetä kommentti