Caprin sitruunakakku, gluteeniton

 200g huoneenlämpöistä voita
 3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

 2 munaa 

3/4 dl sitruunamehua
1 dl maitoa
1 pestyn, sitruunan keltainen kuoriosa raastettuna

3½ dl gluteenittomia jauhoja 
 1 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vuoan voiteluun voita ja mantelijauhetta

Laita uuni kuumenemaan 175 °C 
Voitele ja jauhota kuivakakkuvuoka.

Vatkaa kuohkeaksi pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat sekaan yksitellen, hyvin vatkaten. 

Lisää joukkoon sekoittaen sitruunan kuoriraaste, mehu ja maito. 

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan varovasti taikinaa nostellen. Varo sekoittamasta liikaa.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 45 minuutin ajan. 
Varmista kypsyys tikulla. 
Anna jäähtyä

Kommentit