5 dl maitoa
2 ½ rkl Maizenaa
2½ rkl tummaa kaakaojauhetta
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 ½ rkl Maizenaa
2½ rkl tummaa kaakaojauhetta
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
- Mittaa kattilaan maito, maizena sekä siivilöity kaakaojauhe-sokeriseos.
- Vatkaa tasaiseksi vispilällä.
- Kuumenna liedellä koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen.
- Kun seos alkaa kiehua laske lämpötilaa ja anna hautua hitaasti 5 min.
- Nosta pois levyltä, lisää vaniljasokeri.
- Nosta kattila altaaseen kylmään veteen jäähtymään.
- Sekoita satunnaisesti jäähtymisen aikana jotta vanukas ei kuoretu.
- Jaa annosmaljoihin tai -laseihin.
- Säilyy kylmässä muutamia päiviä
Kommentit
Lähetä kommentti