Falafel tai papupallerot

400 g kuivia kikherneitä (ei keitettyjä)
3 sipulia
3 valkosipulinkynttä
8 rkl tuoretta, silputtua minttua
8 rkl tuoretta, silputtua persiljaa
1 dl  vettä

1 tl leivinjauhetta
1 dl  vehnäjauhoa / gluteenittomiajuhoja / perunajauhoja
1 ½ tl  suolaa
2  tl kuminaa
½ tl cayennepippuria
1 tl mustapippuria ja
1 tl  chiliä


Friteeraukseen:

1 litra rypsioljyä friteeraukseen kattilassa

Laita kuivat kikherneet kylmään veteen likoamaan vuorokaudeksi.

Laita liotetut ja turvonneet kikherneet tehosekoittimeen (sauvasekoitin toimii myös)  ja aja kikherneet sileäksi.
Lisää sipulit yrtit ja vesi ja sekoita  seos tasaiseksi.
Sekoita vehnäjauhoihin mausteet ja keivinjauhe ja sekoita taikinaan. Voit käyttää myös gluteenittomia jauhoja tai esim perunajauhoja

Anna taikinan levätä pari tuntia jääkaapissa.
( minulla oli yön yli)
Pyörittele taikinasta palloja. Itse otin pienellä jäätelökauhalla. Ja nostelin leivinpaperille josta sitten erissä öljyyn

Friteeraus: Lämmitä öljy kattilassa kuumaksi, superkuumaksi.
Rasva kuumenemista on aina valvottava. Kuumuutta voi kokeilla vaalealla leipäpalalla tai taikinapalalla, tai syömäpuikolla / puulastalla, jos puikosta tulee nopeasti paljon kuplia on öljy riittävän kuumaa.
Rasvan lämpötila on noin 180 astetta, kun taikinapala ruskistuu melko pian vaalean ruskeaksi.

Kypsennettävät tuotteet laitetaan varovasti lusikan avulla kuumaan rasvaan, ettei rasva roisku käsille.
Liian alhaisessa lämpötilassa paistettaessa rasvaa imeytyy runsaasti kypsennettävään ruokaan.

Huom: paistoöljyn sekaan ei saa laittaa vettä, koska se saa aikaan rasvapalon.

Nostele friteeratut pullerot jäähtymään talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu paperiin.

Jos et halua paistaa rasvassa, onnistuu myös uunissa 200°C 15-20 min

Kommentit