Seitan:
n. 2 dl gluteenijauhoa ja
1dl kikhernejauhoa,
1,5 dl kasvislientä,
2 tl sieni-soijakastiketta,
2 tl Provencen yrttejä,
2 tl savupaprikaa.
n. 2 dl gluteenijauhoa ja
1dl kikhernejauhoa,
1,5 dl kasvislientä,
2 tl sieni-soijakastiketta,
2 tl Provencen yrttejä,
2 tl savupaprikaa.
( 2 tl ravintohiivaa)
Sekoita kaikki ainekset keskenään
Muotoile paloiksi pellille ja
kypsennä uunissa n. 15 min / 180 astetta. Tämä voit tehdä jo etukäteen ja esim pakastaa seitanin
Sen jälkeen muhennos:
4 salottisipulia
5 valkosipulinkynttä
6 herkkusieniä
4 perunaa
3 porkkanaa
2 tomaattia
4dl punaviiniä
1 tl Mustapippuria
1 tl Suolaa ( soijakastiketta)
1 rkl Provencen yrttejä
½ l kasvislientä
Persiljaa
Lohko sipulit, viipaloi herkkusienet ja paloittele peruna ja porkkana suupalan kokoisiksi
Ota seitan palat ja
paista niitä pannulla öljyssä.
Kun seitan on saanut hiukan väriä,
lisää neljä salottisipulia ja viisi valkosipulin kynttä isohkoina paloina.
Hetken päästä lisää kuusi herkkusientä siivutettuna. Lisätään hiukan soijakastiketta, yrttejä, mustapippuria, suolaa.
Kun kaikki on sopivasti kuullotettu, lisäää peruna ja porkkanat se tomaattikuutiot.
Kaada nesteet pataan ja hauduta ~ 60 min
Voit suurustaa liemen lopussa, jos haluat hiukan paksumpaa kastiketta
Leikkaa päälle hiukan persiljaa tarjoillessa.
Sekoita kaikki ainekset keskenään
Muotoile paloiksi pellille ja
kypsennä uunissa n. 15 min / 180 astetta. Tämä voit tehdä jo etukäteen ja esim pakastaa seitanin
Sen jälkeen muhennos:
4 salottisipulia
5 valkosipulinkynttä
6 herkkusieniä
4 perunaa
3 porkkanaa
2 tomaattia
4dl punaviiniä
1 tl Mustapippuria
1 tl Suolaa ( soijakastiketta)
1 rkl Provencen yrttejä
½ l kasvislientä
Persiljaa
Lohko sipulit, viipaloi herkkusienet ja paloittele peruna ja porkkana suupalan kokoisiksi
Ota seitan palat ja
paista niitä pannulla öljyssä.
Kun seitan on saanut hiukan väriä,
lisää neljä salottisipulia ja viisi valkosipulin kynttä isohkoina paloina.
Hetken päästä lisää kuusi herkkusientä siivutettuna. Lisätään hiukan soijakastiketta, yrttejä, mustapippuria, suolaa.
Kun kaikki on sopivasti kuullotettu, lisäää peruna ja porkkanat se tomaattikuutiot.
Kaada nesteet pataan ja hauduta ~ 60 min
Voit suurustaa liemen lopussa, jos haluat hiukan paksumpaa kastiketta
Leikkaa päälle hiukan persiljaa tarjoillessa.
Kommentit
Lähetä kommentti