Burgundin pata seitanista

Seitan:
n. 2 dl gluteenijauhoa ja
1dl kikhernejauhoa,
1,5 dl kasvislientä,
2 tl sieni-soijakastiketta,
2 tl  Provencen yrttejä,
2 tl savupaprikaa.
( 2 tl ravintohiivaa) 

Sekoita kaikki ainekset keskenään
Muotoile  paloiksi  pellille ja
kypsennä  uunissa  n. 15 min / 180 astetta. Tämä voit tehdä jo etukäteen ja esim pakastaa seitanin

Sen jälkeen muhennos:
4 salottisipulia
5 valkosipulinkynttä
6 herkkusieniä
4 perunaa
3 porkkanaa
2 tomaattia
4dl punaviiniä
1 tl Mustapippuria
1 tl Suolaa ( soijakastiketta)
1 rkl Provencen yrttejä
½ l kasvislientä
Persiljaa

Lohko sipulit,  viipaloi herkkusienet ja paloittele peruna ja porkkana suupalan kokoisiksi
Ota seitan palat ja
paista niitä  pannulla öljyssä.
Kun seitan on saanut hiukan väriä,
lisää neljä salottisipulia ja viisi valkosipulin kynttä isohkoina paloina.
Hetken päästä lisää kuusi herkkusientä siivutettuna. Lisätään hiukan soijakastiketta, yrttejä, mustapippuria, suolaa.

Kun kaikki on sopivasti kuullotettu, lisäää peruna ja porkkanat se tomaattikuutiot.

Kaada nesteet pataan ja hauduta ~ 60 min
Voit suurustaa liemen lopussa, jos haluat hiukan paksumpaa kastiketta
Leikkaa päälle hiukan persiljaa tarjoillessa.

Kommentit