Lihasoppapiirakka

Lihasoppapiirakka

Tein siis lihakeittoa jota jäi yli kun siivilöin liemen muuhun käyttöön

Mitä sitten tehdään lihakeitolla josta puuttuu liemi.


Tehdään piirakka

Pohja:

2½ dl vettä, kädenlämpöistä
6 dl vehnäjauhoja
¼ dl öljyä
11 g kuivahiivaa
Suolaa, mustapippuria sipulijauhetta

1 l lihakeittoa ilman lientä. Tähän käy mikä tahansa muhennos, kunhan lientä ei ole paljon

Sekoita kaikki ainekset keskenään,
Vaivaa taikina palloksi ja anna kohota puolituntia

Sillä aikaa sekoita lihakeittoon 1 dl korppujauhoja jotta mahdollinen neste imeytyy

Jaa taikina kahteen osaan  ja kaulitse se piirakkavuokaan pohjaksi ja kanneksi

Aseta pohja vuokaan ja kaada entinen keitto pohjan päälle
Nosta kansi päälle ja sulje reunat
Pistele reiät haarukalla kanteen ja voitele munalla.

Paista 175 °C kunnes pohja on kypsä

Kommentit