Lihasoppapiirakka
Tein siis lihakeittoa jota jäi yli kun siivilöin liemen muuhun käyttöön
Mitä sitten tehdään lihakeitolla josta puuttuu liemi.
Tehdään piirakka
Pohja:
2½ dl vettä, kädenlämpöistä
6 dl vehnäjauhoja
¼ dl öljyä
11 g kuivahiivaa
Suolaa, mustapippuria sipulijauhetta
1 l lihakeittoa ilman lientä. Tähän käy mikä tahansa muhennos, kunhan lientä ei ole paljon
Sekoita kaikki ainekset keskenään,
Vaivaa taikina palloksi ja anna kohota puolituntia
Sillä aikaa sekoita lihakeittoon 1 dl korppujauhoja jotta mahdollinen neste imeytyy
Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse se piirakkavuokaan pohjaksi ja kanneksi
Aseta pohja vuokaan ja kaada entinen keitto pohjan päälle
Nosta kansi päälle ja sulje reunat
Pistele reiät haarukalla kanteen ja voitele munalla.
Paista 175 °C kunnes pohja on kypsä
Kommentit
Lähetä kommentti