täytetyt paprikat

• 5 isoa suippopaprikaa
• 200 g crème fraîchea
• 100 g fetajuustoa
• 2 valkosipulinkynttä
• 200 juustoraastetta
• 500 ml tomaatteja siivilöitynä
• 1 sipuli
• Yrttejä, tuoreita (esim. basilika, persilja, oregano)
• suolaa ja pippuria
• sitruunamehua
• sokeria
• rasvaa muotoon

Poista paprikoista pääty .
Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko hienoksi. 
Kuullota pienessä öljyssä. 
lisää tomaattimurska
Lisää 100 g crème fraîchea ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, sitten mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja yrteillä.

Vinkki:  Jos haluat  oikaista, voit sekoittaa kastikkeen myös kylmänä, mutta se kannattaa maustaa silloin hyvin.
Kastikkeen voi valmistaa myös etukäteen.

Kun kastike kiehuu, valmista täyte.
 Sekoita 100 g crème fraîchea, fetajuustoa ja 100 g juustoraastetta. 
Sekoita joukkoon murskattu valkosipulinkynsi ja mausta suolalla ja pippurilla.
 Täytä  paprikat juustoseoksella ja laita ne voideltuun uunivuokaan.
Kaada kastike  paprikojen päälle.
Paista 200 °C ylä/alalämmössä n. 45 minuuttia uunista riippuen. 
Noin puolen paistoajan jälkeen ripottele päälle loput juustot ja paista.
Määrä riittää pääateriaan noin 2 - 3 hengelle. 
Jos syöt lisukkeena nuudeleita tai riisiä, voit laskea noin yhden paprikan per henkilö.
Loput kastikkeesta voidaan syödä  leivän kanssa.

Kommentit