Melanzanchini eli munakoisopihvit

400 g munakoiso
200–300 g kuivahtanutta tai paahdettua leipää
50 g pecorinoa
1 tl kuivattua basilikaa
1–3 kananmunaa massan koostumuksesta riippuen
suolaa
1 tl mustapippuria
öljyä paistamisee

Leikkaa munakoiso kuutioiksi ja keitä kuutiot pehmeiksi. 
Murentele leipä pieniksi paloiksi.
Jos leipä on kovin kuivaa, pehmitä sitä munakoison keitinliemellä.
Raasta pecorino
Sekoita kaikki ainekset massaksi ja mausta suolalla ja halutessasi mustapippurilla.
Muotoile massasta noin kananmunan kokoisia pihvejä.
Paista ne kullankeltaisiksi molemmilta puolilta öljyssä isolla paistinpannulla keskilämmöllä.
Nosta valmiit pihvit talouspaperin päälle vadille.

Kommentit