marinoidut munakoisot

 ½ kg  munakoisoa ( tai kesäkurpitsaa)

4 dl oliiviöljyä
3 valkosipulin kynttä
1/2 sitruunan mehu
2 tl  rosmariinia ja timjamia
½ tl mustapippuria
2-3 pientä, kuivattua chiliä

Leikkaa munakoiso pitkittäin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.
Ripottele viipaleille suolaa ja jätä työlaudalle puoleksi tunniksi.
Pyyhi neste pois ja pariloi tai paista viipaleet öljytilkassa pannussa molemmilta puolilta

Kuori ja viipaloi valkosipulin kynnet.
Hienonna chilit.
Laita kattilaan loput oliiviöljystä, valkosipulin kynnet, sitruunan mehu ja mausteet
Kiehauta öljy välillä sekoitellen.
Ota kuuma öljykattila liedeltä, anna   jäähtyä.
Lisää vielä öljyyn munakoisoviipaleet.
Anna kattilan jäähtyä, siirrä sitten viileään.
Parhaimmillaan nämä ovat seuraavana päivänä

Kommentit