Vegaaninen bolognese

Bolognese onnistui hyvin, onneks sillä tein ison erän

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1½ tl fenkolinsiementä
2 tl savvupaprikaa
3 rkl öljyä
2 dl tuntia soijarouhetta
2½ dl kasvislientä, vahvanmakuista ( käytin seitanin keittoliemen tähän)
800 g tomaattimurskaa
35 g tomaattipyrettä
1 dl vettä purkkien huuhteluun
2 porkkanaa
2 varsisellerin vartta
3 tl basilikaa
1 tl timjamia
1 tl suolaa ( unohdin laittaa)
Mustapippuria

Kuori ja hienonna sipulit sekä varsiselleri
Murskaa fenkolinsiemenet
Pilko porkkanat hienoksi
Lait öljy padan pohjalle ja kuumenna kuumaksi
Lisää fenkoli ja savupaprika pannulle ja paista hetki jotta, aromit syvenevät
Lisää joukkoon soijarouhe ja sekoita hyvin
Paista hetki ja lisää sitten liemi
Säädä levy pienemmälle ja sekoita hyvin
Anna kaiken nesteen imeytyä
Kun neste on imeytynyt Lisää pataan tomaattimurskat, pyre ja mausteet sekä porkkanat.
Anna hautua miedolla lämmöllä 1-2 tuntia

Voit käyttää tätä pohjana / kastikkeena
Chili sin carnessa, Lisää chiliä ja papuja
Linssikeitossa ( Lisää 1/1 vettä ja 100 g linssejä / litra)
Tästä voi koota lasagnen, moussakan tai täyttää cannelonit
Voit myös käyttää pizzatäytteenä tätä, varmista silloin ettet ota mukaa lientä.
Ja ihan vaan syödä pastan, riisin tai perunoiden kanssa



Kommentit