Linssisalaatti

1 dl kuivattuja mustia linssejä
kasvislientä keittämiseen

2–3 viipaletta kuivahtanutta vaaleaa leipää
2 tl oliiviöljyä paistamiseen
150 g  tomaattia
50 g sipulia
1 dl oliiveja
100 g salaattia
Kourallinen tuoretta basilikaa / persiljaa
pinjansiemeniä

Kastike

1  sitruunan raastettu kuori ja mehu
¼ dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
 muutama timjaminoksa silputtuna

• Huuhtele linssit siivilässä. Keitä linssit kypsiksi kasvisliemessä. Valuta linssit.

• Valmista kastike sillä välin kun linssit kiehuvat. Yhdistä kulhossa ensin sitruunankuori ja sitruunamehu, oliiviöljy ja suola. Sekoita puolet kastikeesta lämpimien linssien joukkoon.
• Näin pitkälle voit valmistella vaikka edellisenä päivänä

• Revi leipä suupaloiksi ja paista palat kullanruskeiksi öljyssä kuumalla pannulla.

• Lohko tomaatit. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Halkaise oliivit. Leikkaa salaatti sopiviksi suupaloiksi, asettele kulhoon tarjolle.
• Lisää lopuksi leipäpalat, linssit, basilika ja pinjansiemenet. Sekoita kevyesti
• Tarjoile

Kommentit