Bintoun maapähkinäkastike

Luin sarjakuvaromaanin Aya Elämää yop cityssä, se on Marguerite Abouetin käsikirjoittama ja Clément Oubrerien piirtämä sarjakuvaromaani, joka  kertoo Abouetin synnyinkaupungin, Norsunluurannikon Abidjanin lähiön Yopougonin nuorien elämästä.
Kirjassa laitetaan Bintoun maapähkinäkastiketta johon löytyy resepti kirjan lopusta.

1 kg nauhanlihaa tai broileria
4 isoa tomaattia
35 g tomaattipyretä
2 isoa sipulia
250 g karkeaa maapähkinätahnaa ( dakatine tai bonmafe)
1 tulinen Chili kokonaisena
Suolaa
Lihaliemikuutio ( maggi)

Puhdista liha ja kuutioi se
Pilko toinen sipuli pieneksi
Paista liha ja sipuli padassa mausta suolalla
Anna hautua ~ 15 minuuttia miedolla lämmöllä
Lohko tomaatit ja toinen sipuli
Ja lisää ne sekä tomaattipyree pataan
Kuumenna kiehuvaksi
Lisää ~ 10 minuutin kuluttua vettä niin että liha peittyy, maapähkinätahna, chili ( chiliä ei kannata pilkkoa, kokonaisena se antaa sopivasti makua) Chili otetaan pois ennen tarjoilua ja asetetaan tarjolle niille jotka sitä haluavat syödä
Annetaan kiehua kannen alla
Kun kastike on kiehunut 30 min otetaan tomaatit ja lohkottu sipuli pois, soseutetaan ja kaadetaan takasi kastikkeeseen
Lisätään liemikuutio ja vettä niin että lihat peittyvät.
Jätetään muhinaan kannen alle
30 minuutin kuluttua tarkistetaan onko jastikkeen pinnalle noussut rasvakerros ( voit kuoria sen pois) silloin kastike on valmis.
Tarkistetaan maku, voit lisätä toisen liemikuution jos tarve.

Kastike tarjotaan riisin kera

Kommentit