Uunisalaatti kolmesta kaalista


Tänään 15.12 kun lämpötila lähestyy kesäisiä asteita ( +2°C) tekee mieli salaattia.
Mutta koska on talvi en halua syödä kylmiä ruokia ( harvoin muulloinkaan) niin teen sitten uunisalaatin.

Tähän tulee
 250 g lehtikaalia, lilaa ja vihreää
100 g valkokaalia
100 g ruusukaalia, lilaa ja vihreää
100 g varsiselleriä
100 g paprikaa
100 g purjoa 

3 rkl oliiviöljyä
1 tl salviaa, 
1 tl rosmariinia ja 
1 tl oreganoa 
1 tl meiramia
1 tl pippuria 
1 tl suolaa

3 tomaattia kuutioina koristeeksi kun tulevat uunista ulos

Kaada kulhoon öljy ja mausteet, sekoita
Suikaloi kaali, lehtikaali ja lisää ne öljyyn, rutistele niitä käsin jotta solukko rikkoutuu ja maut erottuvat sekä kypsyminen helpottuu
Viipaloi selleri sekä purjo
Paloittele paprika ja varsiselleri
Lohko ruusukaalit
Sekoita kaikki ainekset keskenään  
Ja kaada uunipellille
Koska tavoittelen rapsakkuutta 
Paista 200°C 15 min

Voit lisätä joukkoon pähkinöitä, haluamaasi proteiinia ( mifu, tofu, kala, broileri) ja koristele tomaateilla.

Alkuun ihmettelin mifun ideaa, mutta nyt kun olen oppinut sitä käyttämään niin sehän on kasvis ( ei vegaani) ruokavaliossa mainio tapa saada proteiinia helposti.

Kommentit