Jos jouluinen riisipuuro on oikeutettu inflaation kannattaa kokeilla,sen hienostuneempaa versiota eli Tanskassa jouluherkkuja tarjottavaa Ris ala Mandea eli tuttavallisesti manteliriisiä.
Se kuuluu tanskalaiseen jouluun ja tarjoillaan herkullisen ja hiukan kirpakan kirsikkakastikkeen kanssa.
5 dl maitoa
60 g riisiä
50 g tomusokeria
1 rkl valkoviiniä, sherryä tai akvaviittiä
25 g manteleita
3 dl vispikermaa
Keitä riisipuuro ja anna sen jäähtyä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
Vatkaa kerma vaahdoksi
Sekoita kaikki muut ainekset riisipuuroon
Sulata liivate tilkkasessa vettä
Lisää se puuron joukkoon
Anna hyytyä parituntia
Tarjoile kirsikkakastikkeen kanssa
Kirsikkakastike
1 dl kirsikkamehua
½ prk hapankirsikoita sokeriliemessä
1 rk sokeria
1 tl perunajauhoja + tilkka mehua
Kiehauta mehu, sokeri ja kirsikat kattilassa. Sekoita perunajuhot tilkkaan mehua. Sekoita ja lisää seos ohuena nauhana kastikkeeseen. Kiehauta.
Jäähdytä kastike.
Kommentit
Lähetä kommentti