Ris ála mande ja Kirsikkakastike

Jos jouluinen riisipuuro on oikeutettu inflaation kannattaa kokeilla,sen hienostuneempaa versiota eli Tanskassa jouluherkkuja tarjottavaa Ris ala Mandea eli tuttavallisesti manteliriisiä.
Se kuuluu tanskalaiseen jouluun ja tarjoillaan herkullisen ja hiukan kirpakan kirsikkakastikkeen kanssa.


2 liivatelehteä

5 dl maitoa
60 g riisiä
50 g tomusokeria
1 rkl valkoviiniä, sherryä tai akvaviittiä
25 g manteleita
3 dl vispikermaa


Keitä riisipuuro ja anna sen jäähtyä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen

Vatkaa kerma vaahdoksi
Sekoita kaikki muut ainekset riisipuuroon
Sulata liivate tilkkasessa vettä
Lisää se puuron joukkoon
Anna hyytyä parituntia

Tarjoile kirsikkakastikkeen kanssa

Kirsikkakastike

1 dl kirsikkamehua
½ prk  hapankirsikoita sokeriliemessä
1 rk sokeria
1 tl perunajauhoja + tilkka mehua

Kiehauta mehu, sokeri ja kirsikat kattilassa. Sekoita perunajuhot tilkkaan mehua. Sekoita ja lisää seos ohuena nauhana kastikkeeseen. Kiehauta.

Jäähdytä kastike.

Kommentit