buche de noël, Jouluhalko

Kun olin lapsi äiti leipoi mulle synttärikakuksi jouluhalkoja 😊
Hän teki kyllä niistä paljon koristeellisempia mutta runko on sama.

Peruspohja on 4 munan kääretorttu

4 munaa 
1.25 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl perunajauhoa

Vatkaa munat vaahdoksi lisää sokeri vähitellen
Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi ne taikinaan
Kaada syvään uunipeltiin leivinpaperille
Paista 6 min 180 astetta
Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä
Jos haluat voit sivellä tortun kostukkeella, mutta se ei ole tarpeen 

Täyte

1 liivatelehti
150 g tuorejuustoa, käytin vaniljaa
½ dl kermavaahtoa

Laita liivate likoamaan kylmään 
Sekoita keskenään 150 g tuorejuustoa ja ½ dl kermavaahtoa 
Sulata liivate tilkassa vettä ja lisää se täytteeseen 
levitä täyte jäähtyneelle torttulevylle
Rullaa torttu tiukaksi rullaksi

Kuorrutus

2 dl vatkattua kermaa
100 g sulatettua suklaata

Vatkaa kerma ja lisää se jäähtyneeseen  sulatettuun suklaaseen. 

Leikkaa tortun päät sileäksi ja käytä kantapalat oksantyngiksi 
Levitä kuorrutus ja muotoile se kaarnan näköiseksi. 
Voit koristella kakun hyvinkin koristeellisesti, itse tein vähän simppelimmän

Kommentit