Kun olin lapsi äiti leipoi mulle synttärikakuksi jouluhalkoja 😊
Hän teki kyllä niistä paljon koristeellisempia mutta runko on sama.
Peruspohja on 4 munan kääretorttu
4 munaa
1.25 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl perunajauhoa
Vatkaa munat vaahdoksi lisää sokeri vähitellen
Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi ne taikinaan
Kaada syvään uunipeltiin leivinpaperille
Paista 6 min 180 astetta
Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä
Jos haluat voit sivellä tortun kostukkeella, mutta se ei ole tarpeen
Täyte
1 liivatelehti
150 g tuorejuustoa, käytin vaniljaa
½ dl kermavaahtoa
Laita liivate likoamaan kylmään
Sekoita keskenään 150 g tuorejuustoa ja ½ dl kermavaahtoa
Sulata liivate tilkassa vettä ja lisää se täytteeseen
levitä täyte jäähtyneelle torttulevylle
Rullaa torttu tiukaksi rullaksi
Kuorrutus
2 dl vatkattua kermaa
100 g sulatettua suklaata
Vatkaa kerma ja lisää se jäähtyneeseen sulatettuun suklaaseen.
Leikkaa tortun päät sileäksi ja käytä kantapalat oksantyngiksi
Levitä kuorrutus ja muotoile se kaarnan näköiseksi.
Voit koristella kakun hyvinkin koristeellisesti, itse tein vähän simppelimmän
Kommentit
Lähetä kommentti