suomirisotto


Tämä on ruoka jota Suomessa syödään kouluissa ja kotona nimellä risotto.
Todellisuudessa tällä ei ole mitään tekemistä itlialaisen risoton kanssa, joka on ennemminkin löysää riisipuuron tapaista joka maustetaan aina lisäkkeen mukaisesti.

Toisaalta, tämä on herkullista. Joten eikun kokkaamaan ! 


1/2 grillattua kananpoikaa tai 
2 kypsää kananreisikoipea
Luullinen liha on tässä herkullisinta 

2.5 dl riisiä
1 rkl curryä
1.5 rkl ruokaöljyä
1 varsisellerin varsi
10 cm purjoa
1 kasvisliemikuutio
0.5 dl kermaa
6 dl kuumaa vettä
Kourallinen pinaattia suikaloituna
200 g herneitä
Hieman pippuria 

Perkaa liha luista. Leikkaa liha suupalan kokoisiksi 
Pilko selleri ja purjo pienehköiksi kuutioiksi
Suikaloi  pinaatti mutta pidä se erillään muista vihanneksista
Kaada öljy pannuun ja lämmitä se puolella teholla
Ripottele pannulle curry ja riisi. 
Sekoita keskenään ja anna hautua 5 min keskilämmöllä, sekoita välillä
( itse pilkon kanan ja vihannekset tässä välissä)
Lisää nyt joukkoon purjo ja selleri ja anna taas kypsyä pari minuuttia.
Nosta lieden lämpötilaa vähän ja
Kaada pannulle kerma ja murustele joukkoon lihaliemikuutio ja anna ketman imeytyä riisiin kokonaan.
Lisää vähitellen sekoitellen kuuma vesi riisin joukkoon ja anna kypsyä 10-15 min kunnes vesi on imeytynyt. 
Lisää myös herneet tässä vaiheessa.
Jos risotto näyttää  kuivuvan lisää hieman vettä.
Lisää joukkoon pinaatti ja vähän pippuria. 

Hauduta 5 min ja tarjoile 
 

Kommentit