Savoijinkaalikääryleet

Tein tällä kertaa kaalikääryleet savoijinkaalista, siinä pääsee oikomaan kun kaalia ei tarvitse keitellä
Yleensä teen näitä ison erän ja pakastan yksitellen tulevia herkkuhetkiä varten.

1 kpl iso savoijinkaali
Vettä
1 rkl suolaa

Täyte
700 g jauhelihaa
Jos et syö lihaa  käytä tilalle sieniä, nyhtökauraa, härkistä tai vastaavaa
2 dl tattaria
1 kpl sipuli
1 kpl kananmuna
1 rkl lihalientä
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 tl kuivattua meiramia
3 tl paprikaa

Valeluliemi
3 rkl siirappia
3 rkl kermaa
2 rkl kahvia

Kypsennä tattari 
2 dl tattaria / 4 dl kasvislientä 10 minuuttia.
Koverra kaalin kova kanta pois veitsellä.
Hienonna pienimmät lehdistä täytteeseen.

Valmista täyte. Sekoita jauheliha, tattari, kananmuna, hienonnettu sipuli ja muut aineet.
Jos haluat, voit hienontaa massan monitoimikoneessa.
Levitä kaalinlehdet työlaudalle ja pane jokaiselle pari ruokalusikallista täytettä.
Kääri lehdet paketiksi.
Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.
Valuta valeluliemi päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia.
Valele muutaman kerran liemellä paiston aikana.


Kommentit