Tein tällä kertaa kaalikääryleet savoijinkaalista, siinä pääsee oikomaan kun kaalia ei tarvitse keitellä
1 kpl iso savoijinkaali
Vettä
1 rkl suolaa
Täyte
700 g jauhelihaa
Jos et syö lihaa käytä tilalle sieniä, nyhtökauraa, härkistä tai vastaavaa
2 dl tattaria
1 kpl sipuli
1 kpl kananmuna
1 rkl lihalientä
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 tl kuivattua meiramia
3 tl paprikaa
Valeluliemi
3 rkl siirappia
3 rkl kermaa
2 rkl kahvia
Kypsennä tattari
2 dl tattaria / 4 dl kasvislientä 10 minuuttia.
Koverra kaalin kova kanta pois veitsellä.
Hienonna pienimmät lehdistä täytteeseen.
Valmista täyte. Sekoita jauheliha, tattari, kananmuna, hienonnettu sipuli ja muut aineet.
Jos haluat, voit hienontaa massan monitoimikoneessa.
Levitä kaalinlehdet työlaudalle ja pane jokaiselle pari ruokalusikallista täytettä.
Kääri lehdet paketiksi.
Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.
Valuta valeluliemi päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia.
Valele muutaman kerran liemellä paiston aikana.
Kommentit
Lähetä kommentti