Tasavallan munakaspizzaa tekivät kaikki kun Mauno Koivisto oli aikoinaan antanut siihen ohjeen ( tais siitä pyöriä mainos telkkarissakin jossa varamanu oli ohjetta antamassa) Tarja Halonen antoi ohjeen joskus mascarpone kakkuun ja yhä syödään Mannerheimin haukea miksipäs ei nykyinen pääministerimme osallistu kansakunnan reseptivihon täyttöön.
1 (380 g) valmis suolainen piirakkapohja
TÄYTE
100 g kevätsipulia tai keltasipulia
1 valkosipulinkynsi
3 rkl rypsiöljyä
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
1 (300 g) kesäkurpitsa
100 g punaista paprikaa
MAUSTEET
1 tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
MUNA-MAITO
1 dl maitoa
1 kananmuna
JUUSTOT
150 g fetajuustoa
50 g juustoraastetta esim. emmentalia
•
• Sulata 380 gramman kokoinen valmispiirakkapohja huoneenlämmössä. Painele piirakkapohja pyöreän piirasvuoan (halkaisija 21–23 cm) tai irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle ja reunoille.
• Hienonna 100 grammaa kevätsipulia ja yksi valkosipuli. Kuullota niitä ruokaöljyssä pannulla.
• Puolita 250 grammaa kirsikkatomaatteja neljään osaan. Pilko 100 gramaa paprikaa noin sentin neliöiksi. Kuutioi 300 gramman kokoinen kesäkurpitsa saman kokoiseksi kuutioksi. Lisää kasvikset pannulle ja jatka kuullotusta vielä viisi minuuttia. Kypsennyksen idea on haihduttaa nestettä vihanneksista jotta pohjasta ei tule vetelä
• Mausta kasvisseos teelusikallisella suolaa, neljäsosateelusikallisella rouhittua mustapippuria ja teelusikallisella paprikajauhetta. Sekoita hyvin. Kaada kasvisseos piirakkapohjan päälle.
• Kuutioi 150 grammaa fetajuustoa ja ripottele se kasvisten päälle.
• Sekoita yksi desi maitoa ja yksi kananmuna kevyesti haarukalla sekaisin. Kaada seos piiraan täytteen päälle. Ripottele päälle noin 50 grammaa juustoraastetta. Nosta fetapiirakka uuniin. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20–30 minuuttia. Jäähdytä ennen syömistä.
Tässä siis :
SANNA MARININ FETAPIIRAKKA
1 (380 g) valmis suolainen piirakkapohja
Käytin tähän ruispiirakkataikinan koska ystäväni suositteli sitä parhaana
TÄYTE
100 g kevätsipulia tai keltasipulia
1 valkosipulinkynsi
3 rkl rypsiöljyä
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
1 (300 g) kesäkurpitsa
100 g punaista paprikaa
MAUSTEET
1 tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
MUNA-MAITO
1 dl maitoa
1 kananmuna
JUUSTOT
150 g fetajuustoa
50 g juustoraastetta esim. emmentalia
•
• Sulata 380 gramman kokoinen valmispiirakkapohja huoneenlämmössä. Painele piirakkapohja pyöreän piirasvuoan (halkaisija 21–23 cm) tai irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle ja reunoille.
• Hienonna 100 grammaa kevätsipulia ja yksi valkosipuli. Kuullota niitä ruokaöljyssä pannulla.
• Puolita 250 grammaa kirsikkatomaatteja neljään osaan. Pilko 100 gramaa paprikaa noin sentin neliöiksi. Kuutioi 300 gramman kokoinen kesäkurpitsa saman kokoiseksi kuutioksi. Lisää kasvikset pannulle ja jatka kuullotusta vielä viisi minuuttia. Kypsennyksen idea on haihduttaa nestettä vihanneksista jotta pohjasta ei tule vetelä
• Mausta kasvisseos teelusikallisella suolaa, neljäsosateelusikallisella rouhittua mustapippuria ja teelusikallisella paprikajauhetta. Sekoita hyvin. Kaada kasvisseos piirakkapohjan päälle.
• Kuutioi 150 grammaa fetajuustoa ja ripottele se kasvisten päälle.
• Sekoita yksi desi maitoa ja yksi kananmuna kevyesti haarukalla sekaisin. Kaada seos piiraan täytteen päälle. Ripottele päälle noin 50 grammaa juustoraastetta. Nosta fetapiirakka uuniin. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20–30 minuuttia. Jäähdytä ennen syömistä.
Kommentit
Lähetä kommentti