Lipstikkakeiton uusi tuleminen


Tiedättehän sen Mysi Lahtisen lipstikkakeiton, ohje alla, meille kävi joskus niin että kun kasvatimme varsiselleriä se kasvatti lähinnä lehtiä, ei niinkään vartta.
Ihmeteltiin että mitäs me tällä pehkolla oikeen tehdään. 
Naapurin vanhaemäntä kehotti kokeilemaan lipstikkakeiton ohjeella.

Ja mehän kokeiltiin.
Ja siitä tuli herkullista.

2 rkl voita tai öljyä
4-5 kpl sipulia
½ l  tuoretta lipstikkaa tai varsisellerin lehtiä
2 l vettä
3-4 kpl kasvisliemikuutiota
2-3 kpl raastettua perunaa, myös 1,5 dl perunahiutaleita käy
2 dl kermaa, voit käyttää myös kasvisvalmisteita
3 rkl vehnäjauhoja tai maizena vaalea kastikesuurusta

Kuumenna kattilassa voi tai öljy ja kuullota siinä hienoksi leikatut sipulit kuultaviksi. Lisää vähintään kahvikupillinen silputtua lipstikkaa ja kääntele seosta, ettei se pala pohjaan. Pienennä lämpöä.

Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja raastetut perunat. Anna keiton kiehua hissukseen kannen alla puolisen tuntia.

Sekoita vehnäjauhot kylmään vesitilkkaan. Lisää keittoon puolet kermasta ja jauhosuurus. Anna keiton vielä kypsyä puolisen tuntia.

Lisää loput kermasta ja anna keiton olla ilman kantta pari minuuttia. Tarjoa keitto tuoreen ruisleivän kanssa.

Kommentit