siideripossu

Löysin kaupasta suolattua possunlapaa, josta tuli mieleeni että äiti tapas laittaa sen kanssa omenaa ( joskus jopa omenahilloa) ja sipulia.
Pitkään mietittyäni muistelin että mausteinä hän käytti salviaa ja laakerinlehteä.

Kaivelin jääkaapista vielä puolikkaan kesäkurpitsan sen kanssa muhimaan


Eli tässä ohje

900 g possun lapaa ( suolattu)
4 omenaa ( käytin antonovkia )
2 sipulia
150 g kesäkurpitsaa
2 rkl kuivattua salviaa
2 tl viherpippuria
4 laakerinlehteä
4 dl hyvin kuivaa siideriä / omenamehua

Suikaloi kaikki vihannekset 
Hiero mausteet lihan pintaan
Laita vihannekset padan / uunivuoan/ kattilan pohjalle
Nosta liha päälle ja kaada siideriä kunnes kaikki ainekset ovat peittyneet
Anna kypsyä hiljaisella lämmöllä kunnes liha on kypsää
Tein tämän taas haudutuspadassa joten se puhisee yön yli ja on valmista seuraavana päivänä
Kattilassa kypsynee vähän yli tunnissa ja uunissa 125°C - 135°C parissa tunnissa

Kommentit