Syksyinen päärynäpiirakka


75 g voita
½ dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte

4 päärynää
200 g kermaviiliä
75 g sinihomejuustoa
1 kananmuna
½ dl sokeria

30 - 60 min

Sulata rasva leivontakulhossa mikrossa. Sekoita joukkoon sokeri ja kananmuna. Lisää keskenään sekoitetut kaurajauhot   joihin sekoitettu leivinjauhot.
Levitä löysähkö taikina taikinakaapimella piirakkavuoan pohjalle (Ø 24 cm). 
Voit painella taikinaa myös hieman reunoille.

Ota päärynöistä siemenkodat pois, kuori ulkomaiset päärynät, kuutioi.
 Ripottele hedelmät pohjalle.

Sekoita täytteen kermaviili, muna, sokeri ja murusteltu homejuusto keskenään. Kaada seos päärynöiden päälle.

Paist uunin alatasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia. Jos reunat alkavat tummua liikaa, voit paiston loppuvaiheessa peittää piirakan kevyesti foliolla. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoamista

Gluteeniton
Ja juu kannattaa vahtia noita reunoja.. katsoin samalla pesistä ja reunat kyllä rapsakoitui

Kommentit