Zuccini parmegiano, tomaattinen kesäkurpitsapaistos


• 500 g kesäkurpitsaa
• 1  sipuli
• 2 kpl valkosipulinkynttä (silputtuna)
• 2 rkl oliiviöljyä
• 2 rkl tomaattipyreetä
• 400 g tomaattimurskaa (tai kokonaisia säilyketomaatteja)
• 1 tl oreganoa
• 3/4 tl suolaa
• 1/2 tl mustapippuria
• 1 rkl balsamiviinietikkaa
• 1 dl parmesaanijuustoa (raastettuna)
• 250 g mozzarellajuustoa
• 2 dl tuoretta basilikaa 

Leikkaa kesäkurpitsa noin sentin viipaleiksi, paahda niitä uunissa 10 minuuttia. 

Kiehauta sipulisilput öljyssä. Lisää pyree ja kuumenna hetki. Kaada kattilaan tomaattimurska. Anna kastikkeen kiehua noin 10 minuuttia. Mausta oreganolla, suolalla, pippurilla ja balsamicolla. 

Pane uunivuokaan kerroksittain kastiketta, kesäkurpitsat, parmesaania, mozzarellaa viipaleina ja basilikanlehtiä. Jätä päällimmäiseksi tomaattikastike- ja juustokerros. Voit ripotella pinnalle halutessasi murennettua vaaleaa leipää. 

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna makujen tekeytyä hetki ennen ruoan tarjoamista. 

Kommentit