10 dl kasvislientä
1 kpl sipuli
2 vartta selleriä
( sahramia)
2 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl sitruuna
50 g parmesaanijuustoa
2 rkl voita
3 dl risottoriisiä
rouhittua mustapippuria ja suolaa
Kuumenna voi kattilassa
Kuullota siinä sipulit ja selleri, lisää riisi ja kuumenna sekoittaen, kunnes riisi on läpikuultavaa.
Lisää kuumaa lientä vähitellen aina, kun neste on lähes imeytynyt riisiin.
Kypsymisaika on noin 20 minuuttia.
Risotto saa jäädä löysäksi ja riisi napakaksi, vähän kuin "raaka riisipuuro".
Ota liedeltä ja lisää juustoraaste, sitruunankuoriraaste ja puolet sitruunan mehusta.
Mausta mustapippurilla ja tarkista maku, lisää tarvittaessa sitruunan mehua ja suolaa. Höylää pinnalle parmesaanilastuja.
Kommentit
Lähetä kommentti