Kesäkurpitsakakku



250 g kesäkurpitsaa karkeana raasteena
175 g  paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä kuorineen
2 munaa
2 dl sokeria
100 g voita
2 tl sitruunankuorta raastettuna
2 ¼ dl gluteenittomia jauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
1 tl Pirkka vaniljasokeria 

Kuorrutus 

50 g pehmeää voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl tomusokeria
1/2 rkl sitruunanmehua
1 tl sitruunankuorta raastettuna

Kuori pistaasipähkinät. 
Ota 30 g kuorittuja pähkinöitä koristeluun.
Rouhi pähkinät veitsellä.  
Voitele vuoka ja "jauhota" se pähkinärouheella
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. 
Lisää sulatettu jäähtynyt rasva, kesäkurpitsaraaste, loput pähkinärouheesta ( n 100 g)  ja sitruunankuori. 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. 
Kaada taikina 1½ l  leipävuokaan.
Paista 175 asteessa 45-50 minuuttia. 
Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa. 

Vatkaa sitruunanmehu ja -kuori, pehmeä voi, tuorejuusto ja tomusokeri kunnolla sekaisin.
Levitä kuorrute hyvin jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele rouhituilla pistaasipähkinöillä. 

Tämän voi hyvin tehdä vegaanisena. Korvaa munat silloin ½ dl makealupiinijauhoa tai 1 hyvin kypsällä banaanilla ja korvaa kuorrutteen aineet vegaanisilla vastaavilla.
Gluteenittomat jauhot voi vaihtaa normivehnäjauhoihin
Jos olet allerginen pähkinöille voit käyttää hampun siemeniä.

Kommentit