• 200 g voikukan keltaisia terälehtiä
• 1 kg sokeria
• 5 dl vettä
Kerää kukat pihasta ja huuhtele ne ja irrota vihreät osat huolellisesti jotta hunajasta ei tulisi kitkerää
Kaada vesi kattilaan ja lisää siihen irti voikukan keltaiset terälehdet.
Anna kiehua ja keitä 10 minuuttia, jotta voikukista irtoaa maku.
Siivilöi kukat pois, mutta ota neste talteen kulhoon.
Purista neste kukista huolellisesti
Kaada voikukan maustama neste taas kattilaan. Lisää sokeri ja kuumenna.
Sekoita rauhallisesti ja anna kiehua.
Kun sokeriliemi kiehuu, jatka keittämistä edelleen sekoitellen.
Keittämisen aikana liika vesi haihtuu.
Mitä sakeampaa hunajastasi haluat sitä kauemmin sitä keitetään.
Huom: ~ 15 minuutin jälkeen se alkaa kiteytyä jolloin jäähtyessään se on kiinteää
• 1 kg sokeria
• 5 dl vettä
Kerää kukat pihasta ja huuhtele ne ja irrota vihreät osat huolellisesti jotta hunajasta ei tulisi kitkerää
Kaada vesi kattilaan ja lisää siihen irti voikukan keltaiset terälehdet.
Anna kiehua ja keitä 10 minuuttia, jotta voikukista irtoaa maku.
Siivilöi kukat pois, mutta ota neste talteen kulhoon.
Purista neste kukista huolellisesti
Kaada voikukan maustama neste taas kattilaan. Lisää sokeri ja kuumenna.
Sekoita rauhallisesti ja anna kiehua.
Kun sokeriliemi kiehuu, jatka keittämistä edelleen sekoitellen.
Keittämisen aikana liika vesi haihtuu.
Mitä sakeampaa hunajastasi haluat sitä kauemmin sitä keitetään.
Huom: ~ 15 minuutin jälkeen se alkaa kiteytyä jolloin jäähtyessään se on kiinteää
Kommentit
Lähetä kommentti