Lipstikkakeitto

2 rkl oliiviöljyä
500 g lipstikanvarsia
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 dl kasvislientä
4 d ruokakermaa
1 laakerinlehti
1 timjamin oksa
1 tl  mustapippuria
Ripaus suolaa
2 rk sitruunamehua
100 g  pinaattia

Pinnalle:

1 dl raastettua ruisleipää, hapankorppumurua
4 tl oliivoöljyä

Valmistusohjeet
Viipaloi lipstikan varret. Kuullota viipaleet ja sipulit öljyssä. Lisää kerma, kasvisliemi ja mausteet. Hauduta keittoa kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes vihannekset on pehmeitä.   soseuta keitto.

Suikaloi pinaatti ja käytä öljyssä pannulla, lisää keittoon ja kuumenna 

Mausta sitruunamehulla ja tarkista maku. Siivilöi keitto ja annostele keittolautasille. Viimeistele keitto ruisleivällä ja öljyllä.

Kommentit