valencialainen paella

Paellan värkkäystä.

200 g  riisiä.
5 dl  vettä 

500 g hienonnettua kanaa.
250 g hienonnettua kania. 

100 g papuja tai vihreitä papuja.
100 g herneitä
100 g  tomaattia.
1/2 tl makea paprikajauhetta
7-8 lankaa sahramia.

Oksa rosmariinia, tuore tai kuivattu.
Oliiviöljyä ja suolaa

Paellaliemeen:

1 tl paprikaa
1 tl pippuria
1 tl timjamia
½ tl neilikkaa
½ tl muskottia
1 rkl persiljaa

2 porkkanaa
2 sipulia
1 varsisellerin varsi
400 g tomaattimurskaa
½ paprikaa 

1 l vettä

Tee liemi ensin eli kuutioi vihannekset pieneksi
Ja lisää ne mausteiden kanssa pataan ja keitä 30 min miedolla lämmöllä.
Nosta pois padasta

Kun tämä on valmis kypsennä padassa lihat
Kun ne ovat kypsiä nosta nekin pois.

Kaada nyt pataan 5 dl paellalientä ja vesi
sekä riisi että sahrami anna kiehua 5 min

 nostele lihat ja vihannekset riisin päälle ja kypsennä kannen alla kunnes riisi on kypsää, noin 20 min.
On oleellista että riisiä ei sekoiteta enää sen jälkeen kun lihat ja vihannekset on aseteltu sen päälle

Voit koristella katkaravuilla ja sitruunalohkoilla 
Mutta tämä Valencian versio ei niitä kaipaa.
( itseasiassa latva artisokkia tähän kuuluisi mutta niiden saatavuus on suomessa heikkoa)

Kommentit