Appelsiinikana

4  kpl broilerin koipia ( maustamaton)
1 tl suolaa
2 tl mustapippuria

Paista kanapalat kypsiksi kahdessa erässä kuumalla pannulla öljyssä. Siirrä tarjoiluvadille ja pidä lämpimänä.

2 isoa valkosipulinkynttä
3 appelsiinia
1tl appelsiininkuorta raastettuna
2rkl   soijakastiketta
2 rkl  makeaa chilikastiketta
1rkl omenaviinietikkaa
1rkl fariinisokeria
1rkl maissitärkkelystä (Maizena)
2 rkl vettä

Hienonna valkosipulit
Sekoita pienessä kattilassa puristettu appelsiininmehu (1 1/2 dl), appelsiininkuori, soijakastike, chilikastike, omenaviinietikka ja fariinisokeri.
Sekoita kunnolla ja kuumenna

Valmista suuruste sekoittamalla maissitärkkelys kylmään veteen. Lisää suuruste kastikkeeseen samalla sekoittaen.
Keitä kastiketta pari minuuttia kunnes siitä on tullut siirappimainen.
Sekoita kanat kastikkeen joukkoon ja koristele vesikrassilla. 
Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Kommentit