Focaccia

3,5 dl vettä
noin 30 g hiivaa
7 dl vehnäjauhoja
1 tl merisuolaa
½ dl hyvää oliiviöljyä (+ lisää vuoan voiteluun)
 rosmariinia
•sormisuolaa

• Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
• Sekoita jauhoihin suola ja lisää ne  hiljalleen taikinaa sekoitellen
• lisää lopuksi oliiviöljy
• Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on selvästi kimmoisaa.
• Peitä kulho liinalla ja kohota puolesta tunnista tuntiin vedottomassa paikassa, itse laitan mikroon kohoamaan.
• Laita uunivuokaan leivinpaperi ( minulla 22 × 29) ja voitele paperi öljyllä
• Levitä taikina vuokaan sen kummemmin vaivaamatta
• Sivele öljyä vielä taikinan päälle runsaasti.
• Kohota leipää vielä vähintään 20 min
• Voit kohottaa sen myös jääkaapissa
• Paina peukalolla taikinaan ”koloja” ja ripottele päälle rosmariinia sekä sormisuolaa.
• Tässä vaiheessa voit upottaa leipään myös kirsikkatomaatteja ja / tai oliiveja
• Paista  225 °C ~ 20-25 min, kunnes pinta on kullanruskea.

Kommentit