500 g sika-nautajauhelihaa
½ sipuli hienoksi silputtuna
1 valkosipulinkynsi puristettuna
2½ rkl kasviöljyä
70 ml korppujauhoja
2 rkl maitoa
1 iso kananmuna
2 rkl soijakastiketta
1 tl mustapippuria
Kuumenna pannu keskisuurelle lämmölle ja kaada pannulle 1 tl öljyä. Lisää joukkoon hienoksi silputut sipulit, paista kullanruskeaksi ja anna sitten jäähtyä.
Sekoita kulhossa hyvin keskenään, paistetut sipuli, korppujauho, maito, kananmuna, soijakastike ja pippuri. Nosta vähintään 30 minuutiksi jääkaappiin vetäytymään.
Lisää jauheliha ja sekoita
Muotoile jauhelihamassasta lihapullia. Kuumenna pannulla 1½ rkl öljyä ja paista lihapullia keskisuurella lämmöllä n. 3–4 minuuttia jokaiselta puolelta. Vähennä lämpöä ja paista vielä 4–5 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä.
Voit paistaa lihapullat myös uunissa 175°C 15 min
Kommentit
Lähetä kommentti