Kimchimuhennos



• 500 g kimchiä suupalan kokoisena
•  1 dl kimchilientä
•  250 g  porsaan lihaa suikaleina
• (200 g tofua)
• 3 kevät sipuleita viipaleina
• 1 sipuli suikaloituna
• 1 tl suolaa
• 2 tl sokeria
• 2 tl gochugaru (chiliä)
• 1 tl gochujang (chilitahnaa)
• 1 tl pähkinä tai seesamiöljyä
• 5 dl anjovislientä ( tai lihalientä) 

Anjovisliemi 

• 7 kuivattua anjovista
• 80 g retikkaa ohuina suikaleina
• Kämmenen kokoinen pala merilevää
• 3 kevät sipulin juuritupsua
• 1 litra vettä 

Anjovisliemi 

• Laita kaikki liemiainekset kattilaan
• Anna kiehua hiljalleen 25 minuuttia
• Siivilöi.
• Älä heitä siivilöityjä raaka-aineita pois vaan valmista niistä lisäkkeitä 

Muhennos:
• Paista possunlihaa hetki öljyssä
• Lisää vihannekset ja kimchi
• Lisää mausteet
• Lisää liemi
• Anna kypsyä miedolla lämmöllä 20 min
• Jos käytät tofua viipaloi se ja nosta muhennoksen päälle
• Kypsennä kannen alla 15 minuuttia
• Koristele kevätsipulisilpulla
• Tarjoile riisin kanssa

Sattumoisin itselläni ei ollut anjovisliemen raaka-aineita joten korvasin liemen kasvisliemellä johon lisäsin 1 rkl vietnamilaista kalakastiketta ja murentelin joukkoon 1 rkl wakamemerilevää 

Suolan kanssa kannattaa olla varovainen, jätin puolet alkuperäisen ohjeen suolasta ja silti omaan makuun suola oli ylärajalla, kimchi kuitenkin sisältää jo itsessään suolaa.

Kommentit