Pähkinäinen palsternakka linssisalaatti

Palsternakka  on mielijuureksiani.
Se sopii hyvin pähkinäisen salaatinkastikkeen makumaailmaan

3 palsternakkaa
2 rkl neitsytoliiviöljyä
1 tl merisuolaa
2 dl belugalinssejä (tai muita linssejä)
1 kasvisliemikuutio
1 l vettä
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl silputtua tuoretta salviaa
100 g salaattia, mistä tykkäätkään

Hasselpähkinä salaatinkastike:

1/2 dl rouhittuja paahdettuja hasselpähkinöitä
3/4 dl oliiviöljyä
1/2 dl vaaleaa balsamiviinietikkaa
1/2 tl merisuolaa
1 rkl ruokokidesokeria
ripaus  mustapippuria

Kuumenna uuni 200 asteeseen.
 Kuori ja lohko palsternakat ja levitä ne leivinpaperoidulle uunipellille.
Valuta niille öljy ja mausta ne suolalla. 
Paahda ne kypsiksi ja kauniin värisiksi uunin keskitasolla (noin 30 minuuttia).
Valmista palsternakkojen  kypsyessä linssit. 
Huuhtele linssit hyvin juoksevan veden alla, tiheässä siivilässä. 
Keitä ne kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä kypsiksi (noin 20 minuuttia). 
Valuta linssit ja pidä ne lämpimänä kannen alla.
Valuta paahdetuille palsternakoille tasaisesti hunaja ja lisää silputtu salvia. 
Kääntele ne lastalla niin, että hunaja ja salvia leviävät niille tasaisesti.
Huuhtele salaatti tarvittaessa ja ravistele kuivaksi
Sommittele vadille salaattia, linssejä, juureksia ja 
Sekoita hasselpähkinävinegretin ainekset kulhossa. 
Valuta kastike salaatin päälle tai tarjoa se erikseen.

Kommentit