1½ kg kiinankaalia
9 rkl merisuolaa
Mausteseos:
1½ sokeria
9 kynttä valkosipulia
1 tl raastettua inkivääriä
1 sipuli hienonnettuna
2 dl gochu-garu, korealainen chilihiutale
( vähemmälläkin pärjää, oon käyttäny normi chilihiutaletta kun tuota gochu garua ei tahdo löytyä )
Vihannekset:
200 g retikkaa tai daikonia, suikaleina. Viimeksi kun tein kumpaakaan ei ollut joten käytin palsternakkaa 😊
50 g ruohosipulia tai karhunlaukkaa, hienonnettuna
6 kevätsipulia tai 1 purjo, suikaleina
2 porkkanaa, suikaleina
Kaalin suolaus:
Leikkaa kaali neljänneksiksi ja poista kanta
Leikkaa suupalan kokoisiksi
Sekoita 6 rkl suolaa ja 2.5 dl vettä
Painele kaalit veteen ja anna suolaantua 2 tuntia, sekoita 30 min välein jotta ne suolaantuvat tasaisesti
Suikaloi tällä välillä vihannekset
Koreassa mausteetsekoitetaan riisijauhosta tehtyyn puuroon mutta itse en tee niin.
Eli sekoita mausteet ja loppu suola keskenään
Huuhtele kaalista liika suola kevyesti ja yhdistä kaikki aineet.
Jos sinulla on edellisestä tai ostokimchistä tai hapankaalista jäänyttä lientä, kaada se nyt kimchin joukkoon. Se helpottaa maitohappokäymistä
Laita ne ilmatiiviiseen tölkkiin ja anna olla paripäivää lämpimässä.
Varmista että kimchi on nestepinnan alapuolella
Kun kimchi alkaa käydä ( kuplii ja tuoksuu happamalle) nosta se jääkaappiin.
Parin viikon kuluessa se on täysin fermentoitunut
Käytännössä kimchi ei mene koskaan pilalle jos siihen ei pääse hometta. Eli kun otat sitä käytä puhtaita välineitä äläkä koske sormin purkin sisältöön.
Kommentit
Lähetä kommentti