Riisipuuro Norjalaiseen tapaan

Riisipuuro Norjalaiseen tapaan
2.5 dl puuroriisiä
1½ l  maitoa

2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria

Kuumenna puolilitraa maitoa kiehuvaksi
Huuhtele riisi ja laita se kattilaan maidon joukkoon, keitä n. 10 min.
Maito kuohuu yli joten sekoittele rauhallisesti.
Lisää loppu  maito neljässä erässä kattilaan. Anna puuron aine kuohahtaa maidon lisäämisen jälkeen jatka kunnes maito on käytetty loppuun ja jätä puro hautumaan miedolle lämmölle 25-30 minuutiksi
anna puuron jäähtyä kunnolla.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla ja sokerilla.
Sekoita kerma ja riisipuuro keskenään.
Norjassa riisipuuro tarjoillaan usein kirsikkakeiton kanssa, mutta marjaisa kiisseli toimii hyvin missä tahansa makuvariaatiossa.
Tanskassa pinnalle ripotellaan manteleita ja pähkinöitä

Kommentit