Vegaaninen kakkupohja

2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
0.5 dl perunajauhoja (Jos teet suklaakakun, käytä kaakaojauhetta)
0.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl (omenaviini)etikkaa
0.5 dl öljyä
1.5 dl vettä

Sekoita pohjan kuivat aineet hyvin keskenään sekaisin.
Lisää joukkoon vesi, öljy ja etikka.
Sekoita nopeasti sekaisin.
Sekoita vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat keskenään.
Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan.
Paista 160 asteessa n. 35 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä.
Kokeile kypsyys tikulla.
Kun tikkuun ei tartu raakaa taikinaa, on pohja kypsä.
Anna jäähtyä muutama minuuttia ja poista vuoan reunaosa.
Jäähdytä pohja kokonaan hyvin peiteltynä.
Jos haluat tehdä korkean kakun tee pohja kaksinkertaisena

Kommentit