Kurkkupannacotta

Saattaa kuulostaa eksoottiselta, mutta nyt on superherkullisesta pannacotasta kyse.
Kävimme Närpiössä Lind's Kök nimisessä trooppisessa kasvihuoneravintolassa, kyllä luit oikein, joka on keskellä ruotsinkielisen pohjanmaan ydintä.
Olo on kuin ulkomailla jossa istutaan palmun katveessa ja syödään erikoisherkkuja, kuten kurkkupannakottaa ja kuunnellaan paikallisten eksoottista kieltä ( Närpiön ruotsi) 😍 Suosittelen vierailemaan tuolla ja samalla toki ehdottomasti käymään Kaskisissa, Suomen pienimmässä kaupungissa.


3 liivatelehteä
1 vaniljatanko
4 dl ruokakermaa
1 rkl hunajaa

Kurkkukastikkeeseen
100 g kurkkua
0.5 dl sokeria
1 dl vettä

Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin 5 minuutiksi.

Halkaise vaniljatanko ja kaavi sisus ruokakermaan joka on kattilassa. Kuumenna höyryäväksi koko ajan sekoittaen ja lisää joukkoon sokeri ja liotetut liivatelehdet (purista enin vesi pois).

Kaada seos kelmulla vuorattuihin annoskuppeihin (esim. kahvikupit tai tyhjät jogurttipikarit käyvät hyvin) tai yhteen noin puolen litran vetoiseen kulhoon. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Valmista kastike. Halkaise kurkku ja kaavi siemenet pois Kuumenna vesi ja sokeri kiehuvaksi seokseksi. Keitä pari minuuttia. Anna jäähtyä, lisää kurkku. Soseuta ja jäähdytä kylmäksi. Kumoa hyytyneet panna cottat astioistaan tarjoilulautasille ja koristele kastikkeella.

Kommentit