intialaistyyppinen tomaattikermakastike ( Butter chicken)

Intialaisravintoloissa myydään butter chicken ruokalajia ja olen monwsti miettinyt että kastikehan vois olla erinomaista minkä tahansa kanssa.
Kastiketta voi tehdä isomman erän ja pakastaa annoksina.

500 g tomaattia 
2 rkl tomaattipyreetä
2 dl kookosmaitoa
2 rkl voita
1 iso sipuli
2 kpl valkosipulinkynttä
1,5 rkl raastettua inkivääriä
1/4 tl kardemummaa
1 tl kurkumaa
1/4 tl neilikkaa
1/4 tl kanelia
1 tl Garam Masala -mausteseosta
1 tl suolaa
1 tl hunajaa
0.5 tl chilihiutaleita

Kastike: Kuutioi tomaatti pieneksi, hienonna valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Kuori sipuli ja pilko se suoraan kattilaan. Lisää voi ja kuullota hetki. 
Lisää valkosipuli ja inkivääri ja paista hetki. Mittaa kaikki mausteet valmiiksi, lisää ne sipulien joukkoon, sekoita hyvin ja anna paahtua hetken.

Lisää tomaattipyree ja tomaatti. Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. 

Lisää kattilaan kookosmaito ja sekoita. Anna kiehua levyllä vielä hetki. Tarkista maku ja mausta suolalla oman maun mukaan.

Kommentit