Haudutuspatakana


Onkin pitänyt jo mainostaa keittiöni yhtä mainioista vehkeistä eli haudutuspataa.
Teen tällä lähes kaikki pidempää haudutusta vaativat ruuat sillä, varsinkin kesäaikaan kun tämä ei lämmitä taloa.

Kapistuksella voi tehdä keitot, muhennokset, padat ja kastikkeet.

Kalakeitto esim onnistuu siten että laitetaan vihannekset kypsymisjärjestyksessä pataan ja annetaan hautua 3-4 tuntia lopuksi lisätään kala ja annetaan hautua kunnes kala on kypsää ( eli ~ 15 minuuttia)

Lihakeitto tehdään päinvastoin eli lihaa haudutetaan kunnes se on lähes kypsää ja lisätään taas vihannekset kypsymisjärjestyksessä ja annetaan hautua
kunnes vihannekset ovat kypsiä

Tänäään laitoin pataan kokonaisen broilerin tiputtelin pohjalle muutamia pikkusipuleita ja kaadoin päälle kookosmaidon, sekoitin joukkoon pari kolme lusikallista currya ja kardemummaa

Noin 6 tuntia ja kana on kypsää
Sillä välillä voi puuhastella vaikka mitä

Kommentit