Parsakaalipasta

400 g Spagettia
500 g parsakaalia
1 sipuli
1 rkl voita
1/2 sitruuna
3 rkl oliiviöljyä
1/2 kukkakaalia
6 Kynttä valkosipulia
50 g juustoraastetta
1 dl persiljaa

Irrottele parsakaalin ja kukkakaalin nuput.
Kuori parsakaalin varsi hienonna se ja kukkakaalin ranka
Hienonna sipulit mutta pidä ne erillään

Keitä kaalien varret ja sipuli vesitilkassa täysin pehmeiksi noin 10 minuuttia, voi ja ripaus suolaa anna hautua lämpimässä 15 min ja soseuta, mausta sitruunan mehulla ja kuorella oman makusi mukaan

Kuumenna pannulla oliiviöljy ja lisää sinne valkosipulit ja kaalien kukinnot anaa. Kypsyä 10 minuuttia välillä sekoitellen

Laita pasta kiehumaan, keitä kypsäksi ja valuta siivilässä, ota kupillinen keitinlientä talteen jos tarvitset kastikkeeseen lisälientä

Sekoita pannulla kaikki ainekset.
Ohenna kastiketta tarvittaessa pastan keitinliemellä
Annostele lautasille
Ripottele pinnalle hienonnettu persilja ja juustoraaste

Kommentit