Tikka Masala ja kurkku minttu raita

400 g broileria

Mausteseos

2 tl inkivääriä raastettuna
3 valkosipulinkynttä raastettuna
2 tl kurkumaa
2 tl juustokuminaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl jauhettua korianteria
1 tl kardemumma, 
1 tl kaneli,
1/2 tl neilikka, 
1 tl mustapippuri
1 tl suolaa
1 1/2dl ruuanlaittojogurttia

Kastike

100 g sipulia
2 rkl voita tai kirkastettua voita
2 rkl tomaattisosetta
400 g tomaatteja
Marinointiliemi
Persiljaa

Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään ja sekoita puolet seoksesta jogurtin joukkoon. Kääntele broilerit jogurtissa ja anna maustua noin puoli tuntia huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa

Suikaloi kuorittu sipuli. Kuullota sipulia voissa yhdessä tomaattisoseen kanssa noin 5 minuuttia. Lisää loput mausteseoksesta ja jatka paistamista vielä muutama minuutti.
Kumoa kasariin kuutioidut tomaatit, painele ne lastalla rikki ja kuumenna kiehuvaksi. Peitä kannella ja anna hautua.

Kuumenna uunin grillivastukset 250 asteeseen. Peitä uunipelti foliolla ja nosta siihen broilerit. Paista uunin ylätasolla, kunnes broilerit ovat saaneet väriä, noin 10 minuuttia. Jäähdytä hetki ja paloittele broilerit. Lisää ne yhdessä marinointiliemen kanssa kastikkeen joukkoon.

Hienonna päälle lopuksi persiljaa ja tarjoa kastike riisin kanssa
Voit tehdä myös jogurttikastikkeen eli Raitan

2 dl ruuanlaittojogurttia
pala kurkkua raasteena
2 tl juoksevaa hunajaa
2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
½ tl juustokuminaa
½ tl chilijauhetta
½ tl suolaa tai maun mukaan
mustapippuria

Kommentit