uunissa paistetut lihapiirakat


Taikina
5 dl maitoa
2 rkl sokeria
0.5 tl suolaa
14 g  kuivahiivaa
13 dl vehnäjauhoja
50 g voisulaa

Täyte
500 g jauhelihaa,(  keitettyjä linssejä, sieniä, soijarouhetta, nyhtökauraa)
2 sipulia
2.5 dl kypsää puuroriisiä
suolaa
mustapippuria
persiljaa
timjamia
basilikaa
paprikajauhetta

Vettä reunojen sulkuun
75 g voisulaa 
1 dl maitoa
lihisten voiteluun jolla piirakat voidellaan paistamisen jälkeen

Valmistusohje
Tästä määrästä kannattaa tehdä 18 lihapiirakkaa, jotta niistä tulee mahdollisimman saman kokoisia. Lihiksiä paistetaa 6 kappaletta per pellillinen. 

Ohjeet: 
Ruskista jauheliha
 lisää joukkoon pilkottu sipuli 
Lisää kypsä riisi joukkoon
Lisää mausteita tarpeen mukaan

Tee sitten taikina:  
sekoita hiiva, suola ja sokeri maitoon. 
Anna tekeytyä viitisen minuuttia. 
Lisää vähitellen vehnäjauhoja. 
Alustamisen loppuvaiheessa lisää voisula joukkoon. 
Laita taikina kohoamaan vesihauteeseen.

Jaa kohonnut taikina 75 g kokoisiin palloihin 
Kauli taikinapallot  0.5 cm paksuiksi soikioiksi. 
Itse tein tämän pastakoneella
Lisää toiselle puolelle 50 g täytettä, sen jälkeen kastele reuna ja nosta toinen taikinapuoli täytteen päälle. 
Painele kiinni.
Kypsennä uunin keskitasolla 220 asteessa noin 15-20 minuuttia. 

Erittäin tärkeää, tällä saat lihapiirakoista uppopaistetun tuntuisia ;
Voitele kypsät lihapiirakat  maidon ja voin seoksella ja anna niiden levätä hetki, että pehmenevät.
Tarjoile esim nakkien, sinapin, ketsupin ja kurkkusalaatin kanssa.

Kommentit