Taikina
5 dl maitoa
2 rkl sokeria
0.5 tl suolaa
14 g kuivahiivaa
13 dl vehnäjauhoja
50 g voisulaa
Täyte
500 g jauhelihaa,( keitettyjä linssejä, sieniä, soijarouhetta, nyhtökauraa)
2 sipulia
2.5 dl kypsää puuroriisiä
suolaa
mustapippuria
persiljaa
timjamia
basilikaa
paprikajauhetta
Vettä reunojen sulkuun
75 g voisulaa
1 dl maitoa
lihisten voiteluun jolla piirakat voidellaan paistamisen jälkeen
Valmistusohje
Tästä määrästä kannattaa tehdä 18 lihapiirakkaa, jotta niistä tulee mahdollisimman saman kokoisia. Lihiksiä paistetaa 6 kappaletta per pellillinen.
Ohjeet:
Ruskista jauheliha
lisää joukkoon pilkottu sipuli
Lisää kypsä riisi joukkoon
Lisää mausteita tarpeen mukaan
Tee sitten taikina:
sekoita hiiva, suola ja sokeri maitoon.
Anna tekeytyä viitisen minuuttia.
Lisää vähitellen vehnäjauhoja.
Alustamisen loppuvaiheessa lisää voisula joukkoon.
Laita taikina kohoamaan vesihauteeseen.
Jaa kohonnut taikina 75 g kokoisiin palloihin
Kauli taikinapallot 0.5 cm paksuiksi soikioiksi.
Itse tein tämän pastakoneella
Lisää toiselle puolelle 50 g täytettä, sen jälkeen kastele reuna ja nosta toinen taikinapuoli täytteen päälle.
Painele kiinni.
Kypsennä uunin keskitasolla 220 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Erittäin tärkeää, tällä saat lihapiirakoista uppopaistetun tuntuisia ;
Voitele kypsät lihapiirakat maidon ja voin seoksella ja anna niiden levätä hetki, että pehmenevät.
Tarjoile esim nakkien, sinapin, ketsupin ja kurkkusalaatin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti