Sitruunarisotto


60 g salottisipulia ( tai pieni keltasipuli)
60 g selleriä
60 g voita
300 g risotto riisiä ( myös puuroriisi käy)
1 l kasvislientä
1 sitruunan kuori ja mehu
1 tl kuivattua rosmariinia
4 rkl parmesania
0.5 dl kermaa
Suolaa
Valkopippuria

Hienonna selleri ja sipuli
Sulata voi kattilassa ja keitä sipuli ja selleri siinä ~ 5 minuutin ajan miedolla lämmöllä,
Älä ruskista.
Sekoita joukkoon huolellisesti riisi
Kuumenna kasvisliemi.
Kaada lientä ~ 1.5 dl kerrallaan riisin joukkoon ja anna imeytyä kunnolla.
Ennen seuraavaa erää.
Jatka kunnes riisi on kypsää
Sekoita loput aineet risottoon, kuumenna vielä kiehuvan kuumaksi ja tarjoile esim kalan tai broilerin kera tai sellaisenaan

Kommentit