Pulla


5 dl maitoa
50 g hiivaa tai 14 g kuivahiivaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
14 dl vehnäjauhoja
100 g voita

Murenna hiiva 35 asteiseen maitoon.
Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste 42 asteiseksi.
 Lisää kuivahiiva taikinaan jauhoihin sekoitettuna.
Sekoita. 
Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista.
 Sekoita taikina tasaiseksi.
Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. 
Lisää pehmeä (tai sulatettu) voi.
 Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

PIKKUPULLAT:

Jaa kohonnut taikina 100 g painoisiin osiin. Pyöritä niistä pullia; käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan.
 Laita ne leivinpaperille uunipellille. 
Kohota hyvin.


KORVAPUUSTIT

Kauli kohonneesta taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. 
Levitä sille ~ 50 g pehmeää voita. 
Ripota sen päälle sokeria ja kanelia. 
Kääri taikinalevy rullaksi pitkältä sivulta.
 Jätä saumakohta alapuolelle.
 Leikkaa rulla terävällä veitsellä vinottain paloiksi.

 Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin. Paina sormilla kapea kohta alas pöytään saakka. 
Näin leikkauspinnat nousevat ylös. Kohota liinan alla


Voitele munalla ( tai vedellä) koristele raesokerilla / mantelilastuilla
Paista pullat uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsiä. Paistoaika vaihtelee pullan koon mukaan.

Kommentit