Munakoiso-tomaattivuoka eli suomalainen versio Melanzane alla parmigianasta



2 keskikokoista munakoisoa
1 tl suolaa
0,75 dl hienoksijauhettuja korppujauhoja
5 rkl öljyä
3 valkosipulinkynttä
800 g tomaattimurskaa
1 dl valkoviiniä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2 rkl hienonnettua timjamia
1 dl basilikanlehtiä
250 g leipäjuustoa
1 dl mustaleima emmentalia

Huuhtele munakoisot ja leikkaa ne viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle. Ripottele viipaleille suolaa ja ”itketä” niitä 10 minuuttia. Pyyhkäise viipaleiden pinta kuivaksi talouspaperilla. 
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
Pyörittele munakoisot korppujauhoissa. 
Paista öljyssä paistinpannulla ruskeiksi molemmin puolin. Nosta lautaselle.

Kaada uunivuokaan tomaattimurska valkosipuli ja valkoviini. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja hienonnetut yrtit. Nostele sekaan paistetut munakoisot ja revitty leipäjuusto.
 Ripot­tele pinnalle mustaleimaa, älä käytä liikaa juustoa.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia. 

Tarjoile rapeakuorisen maalaisleivän kanssa.

Kommentit