Maapähkinämifu



200-300 g mifua
öljyä paistamiseen
1 rkl soijakastiketta

150 g täysjyvänuudeleita
300 g parsakaali
1 rkl öljyä paistamiseen 
1 dl suolattuja maapähkinöitä

Maapähkinäkastike

4 rkl maapähkinävoita
2 rkl seesamiöljyä
1 rkl tummaa siirappia
1 limetin mehu
1 rkl Sriracha-chilikastiketta
1 rkl inkivääriä raastettuna
2 rkl vettä

Paloittele mifu kuutioiksi ja paahda sitä kuivalla pannulla muutama minuutti, kunnes se kuivahtaa. Lisää loraus öljyä ja jatka paistamista, kunnes mifu on pinnalta rapeaa. Lisää lopuksi soijakastike. Sekoita.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja siirrä syrjään odottamaan.

Sekoita kastikkeen ainekset yhteen pienessä kulhossa.

Paloittele parsakaali kukinnoiksi. Paloittele myös varsi, kuori tarvittaessa puumainen pinta.

Kuumenna öljy pannulla ja paista parsakaalia muutama minuutti. Pienennä lämpöä ja lisää nuudelit, kastike ja paistettu mifu. Sekoita joukkoon myös maapähkinät.

Kommentit