Imam bayaldi



4 munakoisoa
2 pientä sipulia
2 tomaattia
1 paprika
1 dl neitsytoliiviöljyä
2 valkosipulinkynsiä
1 dl hienonnettua persiljaa
1 tl suolaa,
1 tl pippuria,
0.5 tl sokeria
1 sitruunan mehu

Vettä

Pese munakoisot ja leikkaa veitsellä niihin syvä pitkittäinen viilto niin, että kuori jää pohjapuolelta pitämään munakoisoa kasassa. Levitä viiltoa varovasti ja ripottele sinne suolaa. Itketä munakoisoja puolisen tuntia siivilässä.

Laita munakoisot uunivuokaan ja paahda 225 asteessa noin 20-30 minuuttia, kunnes sisus on pehmennyt. Laske uunin lämpötila 180 asteeseen.

Valmista täyte munakoisojen ollessa uunissa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet sekä paprika ja tomaatit. Kuumenna pannussa tilkka oliiviöljyä ja paista sipuleita pari minuuttia. Lisää pannulle paprikat ja tomaatit. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan. Mausta seos.

Täytä munakoisot seoksella ja siirrä takaisin uunivuokaan.
Lisää vuokaan 2 rkl vettä ja valuta jokaisen munakoison päälle 1 rkl oliiviöljyä.

Paista munakoisoja uunissa vielä noin 45 minuuttia.

Viimeistele pyörtyneet imaamit silputulla tuoreella persiljalla ja tarjoile esimerkiksi riisin ja salaatin kanssa.

Kommentit