Suklaaholistin kakku

Suklaaholistin kakku

150 g tummaa suklaata
25 g voita
1 dl hunajaa
1 kananmuna
1¼ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1½ dl manteleita rouhittuna

Täyte
4 liivatelehteä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl suklaa-pähkinälevitettä (Nutella)
2 dl kuohukermaa
2 rkl kiehuvaa vettä
Koristeluun
pähkinöitä
konvehteja ja suklaata

Sulata suklaa ja voi samassa kulhossa mikrossa tai kattilassa vesihauteessa
jäähdytä ja lisää hunaja.
Vatkaa muna vaahdoksi.
Sekoita leivinjauhe ja rouhitut mantelit jauhoihin.
Sekoita aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi.
Pingota leivinpaperi neliönmallisen tai pyöreän irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle.
Levitä taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi.
Paista 200-asteisessa uunissa 10–12 min.
Pohja saa jäädä keskeltä pehmeäksi.
Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Sekoita kulhossa tuorejuusto ja suklaa-pähkinälevite.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Puristele liivatteet kylmästä vedestä ja laita ne kiehuvaan vesitilkkaan.
Kaada liivateliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuusto-nutellaseokseen.
Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon.
levitä täyte jäähtyneen kakkupohjan päälle, pinta saa jäädä epätasaiseksi.

Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
Irrota kakku vuoasta veistä apuna käyttäen.
Koristele pinta irtokonvehdeilla ja sulatetulla suklaalla raidoittamalla

Kommentit