Shashuka

100 g sipuli
200 g paprika
100 g kesäkurpitsaa, 
100 g munakoisoa 
1 chili
1 rkl öljyä
1 tl paprikaa
1 tl suolaa
2 rkl tomaattipyrettä
400 g kuorittuja tomaatteja
1 dl vettä
4 kananmunaa
1 tl mustapippuria

alle 30 min

Kuutioi vihannekset. Poista chilistä siemenet ja hienonna chilipalko. Kuullota niitä öljyssä paistokasarissa, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää paprikajauhe, suola ja hienonnettu chili.
Lisää tomaattipyree, säilyketomaatit sekä 1 dl vettä (huuhdo säilyketölkki vedellä). Riko säilyketomaattien rakenne lastalla. Anna seoksen kiehahtaa.

Lisää kananmunat paistokseen yksi kerrallaan. Riko kananmuna lasiin, tee tomaattiseoksen pinnalle pieni kuoppa ja kaada kananmuna koloon. Tee samoin kaikille kananmunille. Älä enää sekoita, vaan hyydytä kananmunat erillään toisistaan.

Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä vielä noin 10 minuuttia, tai kunnes kananmunat ovat hyytyneet kypsiksi

Kommentit