Pekaanipähkinäkakku


Pohja:
300 g digestivetyyppisiä keksejä
50 g voita
1 rkl fariinisokeria
hyppysellinen suolaa

täyte:
600 g tuorejuustoa
1 rkl fariinisokeria
3 munaa
½ dl ranskankermaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
½ maustemittaa suolaa
Kuorrutukseen:
60 g voita
1 dl fariinisokeria
½ tl kanelia
½ dl kermaa
4 dl pekaanipähkinöitä
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle
Murskaa keksit monitoimikoneessa tai laita ne tukevaan muovipussiin ja nuiji esimerkiksi kaulimella murusiksi.
Sulata voi, ja sekoita se keksinmuruihin.
Voitele irtopohjavuoka (noin 23 cm).
Kaada muruseos vuokaan ja painele se tasaiseksi vuoan pohjalle.
Vatkaa tuorejuusto, ranskankerma, munat, sokerit yhteen, lisää vehnäjauho ja suola, sekoita hyvin
Kaada seos keksipohjalle ja paista uunissa 50–60 minuuttia. Jos kakku tummuu, laita pinnalle alumiinifolion pala. Kun kakkua on paistettu tunti, kytke lämpö pois ja päästä uunista höyry ulos, jätä kakku uuniin jälkilämmölle tunniksi.
Anna kakun jäähtyä, ja siirrä se kylmään vähintään viideksi tunniksi ennen tarjoamista, mieluiten yön yli

Kuorrutus:
kuumenna miedolla lämmöllä voi ja sokeri, kuplivaksi ja lisää joukkoon kaneli ja kerma
kuumenna kiehuvaksi ja lisää joukkoon pähkinät
sekoita kunnes pähkinät ovat kauttaaltaan karamelliseoksessa, anna jäähtyä hiukan.
Ota kakku pois vuuasta ja nosta se tarjoiluastiaan, levitä jäähtynyt kuorrutus sen päälle tarjoile

Kommentit